Skap orden i kaoset – med smarte oppbevaringsløsninger

Å skape et hjem preget av orden og ryddighet kan være en utfordring, ikke minst for barnefamilier med mengder av ting og tilsvarende lite tid. Heldigvis er det mulig å gjøre situasjonen litt bedre med smarte og stilfulle oppbevaringsløsninger, noen lure skuffer, knagger og kasser kan bidra til bedre orden.

Finn et sted for absolutt alt i hjemmet

Det kan fremstå som en umulig oppgave å finne et fast sted for «alt» i hjemmet, men det er likevel en svært smart øvelse. Med faste plasser til alt i gangen vil det være enklere å komme seg ut om morgenen, når alt henger ferdig på knagger og kleshengere. I tillegg vil det å skape en fast plass til alt også stille krav til å rydde frem det du trenger, samtidig som reserveplagg og sesongsting kan plasseres litt mer unnagjemt.

I tillegg vil en streng gjennomgang av denne typen også føre til at du vil oppdage en mengde ting som du helt enkelt ikke trenger. Noe kan gis bort, noe kan selges og noe kan leveres til resirkulering. I stort har de aller fleste av oss alt for mange ting hjemme, og å redusere mengde store og små ting kan gi mye bedre orden.

God merking og kategorisering skaper ro

For noen vil det være naturlig å merke store og små ting i forbindelse med en skikkelig opprydding. Er du usikker på hvilken dings en strømforsyning egentlig passer til, eller hvem som egentlig eier de ulike vannflaskene? Invester i en etikettprinter hvis du ikke synes det er tilstrekkelig med håndskrevne lapper.

God merking kan også være gull verdt når det gjelder håndtering av klesvasken i hverdagen. Med tydelig merking kan selv de yngste familiemedlemmene ta del i jobben med å sortere og legge på plass ulike plagg. Det sparer kanskje ikke all verden av tid i dag, men kan ha mye å si på sikt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *